Hodolanská máčka
Brambory na cibulce se salámem a zahuštěné zakysanou smetanou. Ochucené solí, pažitkou a kmínem.
Autor receptu: kucharici
Ingredience
0,5 lžičkakmín celý
0,5 lvoda studená
1 lžičkasůl
1 lžičkapažitka
1 kscibule kuchyňská
1 kelímeksmetana zakysaná
1 polévková lžícemouka hladká pšeničná
2 polévková lžíceolej stolní
200 gsalám junior
4 ksbrambory
Postup přípravy
Čas přípravy: 10
Čas vaření/pečení: 15
1.
Na oleji zpěníme cibuli, přidáme nakrájemé brambory a salám, ochutíme solí, kmínem a krátce orestujeme.
2.
Zalijeme studenou vodou a vaříme do měkka.
3.
Do této směsi přidáme zakysanou smetanu, do které jsme předem zamíchali hladkou mouku, přidáme pažitku a krátce povaříme.
Hodnotit recept: