Hodolanská máčka | Recepty.Blesk.cz
Zpět na předchozí stránku
Hodnotit recept:

Hodolanská máčka

25 min. | hlavní chod | 1 371 kJ/porce | Česká kuchyně | 2 porce

Hodolanská máčka

Brambory na cibulce se salámem a zahuštěné zakysanou smetanou. Ochucené solí, pažitkou a kmínem.

Autor receptu: kucharici

Ingredience

Přepočítat na  porce
0,5 lžičkakmín celý
0,5 lvoda studená
1 lžičkasůl
1 lžičkapažitka
1 kscibule kuchyňská
1 kelímeksmetana zakysaná
1 polévková lžícemouka hladká pšeničná
2 polévková lžíceolej stolní
200 gsalám junior
4 ksbrambory

Postup přípravy

Čas přípravy: 10
Čas vaření/pečení: 15
1.

Na oleji zpěníme cibuli, přidáme nakrájemé brambory a salám, ochutíme solí, kmínem a krátce orestujeme.

2.

Zalijeme studenou vodou a vaříme do měkka.

3.

Do této směsi přidáme zakysanou smetanu, do které jsme předem zamíchali hladkou mouku, přidáme pažitku a krátce povaříme.

Hodnotit recept:

Moje oblíbené recepty

Už tento recept nepoužíváte?
Odeberte ho z vašich oblíbených receptů.

Přihlašte se a spravujte virtuální kuchařku vašich oblíbených receptů.

Přihlášení

Obsahuje 100g 1 porce
Energie 300,6kJ 1 370,6kJ
Bílkoviny 1,5g 6,7g
Tuky 3,4g 15,7g
Sacharidy 9,6g 43,7g
Cholesterol 0mg 0mg

Nutriční hodnoty jsou pouze orientační.

Jak spálit 1 porci



Aerobik --
Běh --
Plavání --
Sex --
Jízda na kole --
Tanec --
Žehlení --
Pokud chcete znát dobu, za jak dlouho spálíte kalorie u tohoto receptu, zadejte vaši váhu do políčka nahoře. Výpočet je pouze orientační.

Recepty autora

BMI kalkulačka

  


Doporučujeme z Recepty.cz