Kynuté knedlíky s povidly
Nadýchané kynuté knedlíky se švestkovými povidly sypané mákem jsou podávány jako hlavní chod.
Autor receptu: jijina
Ingredience
Postup přípravy
Do mísy dáme lžíci mouky, rozdrobené droždí, lžičku cukru, lžíci vlažného mléka, promícháme a necháme vzejít kvásek.
Přidáme zbylou mouku, mléko, vejce, sůl a vypracujeme vláčné těsto, které necháme vykynout.
Vykynuté těsto rozválíme na plát silný cca 1 cm a vykrájíme kolečka.
Do středu každého kolečka dáme švestková povidla, okraje těsta spojíme, přimáčkneme, vytvarujeme kuličku a dáme ještě jednou vykynout.
Do hrnce nalijeme pár centimetrů vody, vložíme napařovací podložku potřenou olejem a vodu přivedeme k varu.
Na podložku vložíme knedlíky, přiklopíme a v páře vaříme 8 až 10 minut.
Uvařené knedlíky propíchneme vidličkou, aby vyšla pára.
Knedlíky na talíři posypeme umletým mákem smíchaným s moučkovým cukrem a přelijeme rozpuštěným máslem.
Hodnotit recept: