Srdíčkové miniřízečky
Chutné miniřízky, které jsou výborné jako předkrm, ale i hlavní chod např.s bramborem.
Autor receptu: denda22
Ingredience
náplň
1 kscibule jarní
100 gsýr tvrdý
100 guzenina
těsto
0,5 lžičkasůl
180 gmouka hladká
30 gmáslo
300 mlmléko
Postup přípravy
Čas přípravy: 20
Čas vaření/pečení: 15
1.
Mléko svaříme s herou, přidáme mouku. Necháme trochu vychladnout. Ještě vlažné vyndáme na prkno s moukou a vypracujeme hladké těsto.
2.
Necháme těsto vychladnout. Pak ho rozválíme na 2-3 mm. Vytvarujeme srdíčka.
3.
Doprostřed srdíčka dáme naplň (sýr a uzeninu nastrouháme, cibulku nakrájíme).
4.
Přikryjeme druhým srdíčkem a spojíme k sobě.
5.
Srdíčka namáčíme v rozšlehaném vejci a obalíme ve strouhance.
6.
Smažíme dozlatova. Jsou dobré jak teplé, tak i studené.
Hodnotit recept: