Vepřové medailonky s cherry rajčaty
Medailonky z vepřové kýty dušené se šalotkou jsou podávané se zeleninovou směsí z rajčat, pórku a papriky.
Autor receptu: colombo65
Ingredience
podle chuti
podle potřeby
Postup přípravy
Vepřovou kýtu, nejlépe oříšek, nakrájíme na silnější plátky, cca 8-9 kusů.
Poté maso potřeme směsí oleje a koření „Kotányi Steak-pfeffer“ a dáme uležet do chladna na cca 24 hodin.
Na pánvi maso zprudka orestujeme, aby se nám zatáhlo, a přendáme do hrnce, ve kterém se bude dusit.
Šalotku oloupeme a nařežeme podélně na čtvrtky a opečeme zlehka ve výpeku na stejné pánvi, kde se restovalo maso.
Šalotku přidáme k masu do hrnce, lehce podlijeme vařící vodou a dáme dusit na mírném ohni.
Po 35 minutách dušení maso z hrnce vytáhneme na talíř a omáčku částečně propasírujeme tak, aby byla „hladká“. V této fázi lze lehce zahustit troškou hl. mouky rozmíchané v hrnku s vodou, ale není to nutné – propasírovaná část šalotky to udělá za nás.
Medailonky z kýty vrátíme do omáčky, lehce provaříme a máme hotovo.
V pánvi WOK si uděláme z cherry rajčátek, která jsou nakrájena na kolečka, paprik nakrájených na malé kostičky a pórku na nudličky zeleninovou směsku na maso.
Prohřejeme, dokud se částečně neodpaří většina tekutiny, kterou zelenina uvolní – osolíme, přidáme nakrájenou petrželku a pažitku.
Jako příloha je vhodná rýže.
Hodnotit recept: