Jablkový koláč
Koláč s dvěma korpusy, mezi kterými je jablečno-pudinková směs se hodí v případě, že úroda jablek je značná.
Autor receptu: lolitas
Ingredience
náplň
těsto
Postup přípravy
Věškeré ingredience na těsto smícháme, aby se vytvořilo těsto a rozdělíme na dvě půlky a dáme do lednice tak na 30minut.
Mezitím si nastrouháme na struhadle jablka na plátky, nebo je nakrájíme na tenoučká kolečka.
K jablkům přidáme 12 lžic cukru moučky a 4 vanilkové pudinky. Vše promícháme.
Vyndáme těsto z lednice a z každé části vyválíme placku.
První placku položíme na vymazaný a moukou vysypaný plech.
Na tu souměrně rozložíme připravená jablka s cukrem a pudinkem a na ně přidáme druhou rozválenou placku těsta.
Pečeme v předem vyhřáté troubě na 180°C cca 30 minut.
Hodnotit recept: