Krtkova buchta
Krtkova buchta na plech je podobná klasickému krtkovu dortu a chutná stejně tak výtečně.
Autor receptu: lolitas
Ingredience
krém
těsto
na plech
Postup přípravy
Nejdříve si uvaříme pudink: 250ml mléka, 1 a půl balíčku vanilkového cukru a 4 polévkové lžíce cukru. Vaříme dle návodu na pytlíku.
Oddělíme si žloutky do bílků a ze žloutků a cukru si vyšleháme pěnu, do které pak postupně zašleháme olej a mléko.
Smícháme mouku s kakaem a práškem do pečiva a zašleháme do těsta. Nakonec přidáme našlehaný sníh z bílků a pomalu zamícháme do těsta.
Těsto nalijeme na vymazaný a strouhankou poprášený vyšší plech a dáme zapéct do předehřáté trouby na 160°C na 20-30minut.
Krém: V míse prošleháme tvaroh se zakysanými smetanami a připravený pudink, nastrouhanou čokoládu na vaření a vanilkový cukr. Nakonec si vyšleháme smetanu a zašleháme ji do krému.
Když je těsto upečené a vychladlé, vydlabeme lžící střed buchny, ale ne až na dno. Vydlabané kousky nevyhazujeme, budou se hodit na konečnou fázi připravy moučníku.
Banány podélně rozkrojíme a naskládáme je do vydlabaných řádků. Na to rozprostřemě připravený krém a závěrem posypeme vydlabanými kousky buchty.
Na noc necháme buchtu v lednici, aby vše ztuhlo.
Hodnotit recept: