Uzenářská kotleta na tymiánu
Vepřová kotleta obalená v mouce a v tymiánu je výborně dochucená cibulovo-párkovou omáčkou.
Autor receptu: colombo65
Ingredience
podle chuti
podle potřeby
Postup přípravy
Plátky kotlet lehce naklepeme, osolíme a posypeme bohatě sušeným tymiánem a lehce obalíme v hladké mouce.
Na pánvičku dáme trochu oleje, který rozehřejeme a zprudka v něm opečeme z obou stran v mouce obalené a okořeněné kotlety. Ty postupně po opečení přendaváme do hrnce.
Ve výpeku na pánvičce opečeme najemno nakrájenou cibuli a na malá kolečka nakrájené párky.
Opečenou cibulovo-párkovou směs přidáme do hrnce k opečeným kotletám, rozdrobíme jeden masox a podlijeme vodou do výše masa.
Dusíme na mírném ohni cca 40 minut.
Poté, co je maso krásně měkké, jej opatrně vyndáme a vydušenou šťávu lehce zahustíme instantní jíškou.
Pokud je potřeba, dochutíme solí a pepřem.
Podáváme s bramborem nebo s rýží.
Hodnotit recept: