Platýz s paprikovou pastou
Prudce usmažené platýzové filety v paprikovém krému jsou skvěle doplněné uvařenými a opečenými brambory s rozmarýnem.
Autor receptu: colombo65
Ingredience
podle chuti
podle potřeby
Postup přípravy
Filety po rozmrazení osolíme a z vnější strany (tam, kde byla původně kůže), lehce potřeme troškou paprikového krému. Tím nám vznikne krásná červená strana filetu.
Do pánvičky si dáme trošku oleje, a jakmile se rozehřeje, vložíme filet nepotřenou částí do oleje.
Zprudka opečeme a poté velmi opatrně (maso je velmi měkké a má snahu se rozpadat) obrátíme potřenou stranou dolů. Přidáme oříšek másla a cca 2 minuty opětovně zprudka opečeme.
Uvařené brambory ve slupce oloupeme, nakrájíme na kolečka, osolíme a posypeme rozmarýnem.
Zprudka opečeme brambory v pánvi, přidáme nahrubo nakrájenou jarní cibulku a podáváme.
Filety pokládáme na brambory a zdobíme dle vlastní fantazie.
Hodnotit recept: