Řízečky z uzené krkovice
Uzené krkovice je obalena v klasickém trojobalu a následně osmažena. Podává se se šťouchanými brambory.
Autor receptu: lolitas
Ingredience
na obalení
1 hrnečekstrouhanka
1 ksvejce
1 hrnečekmouka hladká pšeničná
na potření
3 stroužekčesnek
příloha
1 lžičkasůl
1 kgbrambory
1 kscibule kuchyňská
2 polévková lžícemáslo
na pánev
3 plátekkrkovice uzená
Postup přípravy
Čas přípravy: 10
Čas vaření/pečení: 15
1.
Uzené maso nakrájíme na plátky a potřeme po obou stranách prolisovaným česnekem.
2.
Obalíme v klasickém trojobalu a smažíme na oleji do zlatova.
3.
Osmažíme na oleji cibulku a dáme vařit brambory.
4.
Jakmile brambory změknou, vylijeme vodu, přidáme k nim osmaženou cibulku, sůl a máslo a prošťoucháme.
Hodnotit recept: