Jablkový štrůdl | Recepty.Blesk.cz
Zpět na předchozí stránku
Hodnotit recept:

Jablkový štrůdl

50 min. | dezert | 482 kJ/porce | Česká kuchyně | 24 porcí

Jablkový štrůdl

Výborný štrůdl z listového těsta je plněn čerstvými jablky a ochucen skořicí, ořechy a rozinkami.

Autor receptu: denda22

Ingredience

Přepočítat na  porcí

na ozdobu

1 polévková lžícecukr moučka

na potření

1 ksbílek

na plech

1 polévková lžíceskořice mletá
1 balíčekcukr vanilínový
1 balíčektěsto listové
12 ksjablko
4 hrststrouhanka

Postup přípravy

Čas přípravy: 20
Čas vaření/pečení: 30
1.

Vyložíme plech pečicím papírem. Vál posypeme hladkou moukou.

2.

Lístkové těsto si rozdělíme na 2 díly a jeden z nich hned rozválíme (pokud možno) do tvaru obdélníka.

3.

Na vyválené těsto (výška asi 3 mm) nastrouháme na hrubém struhadle asi 5 - 6 jablek (záleží jednak na velkosti jablek a také na tom, jak moc či málo jablek ve štrůdlu máme rádi).

4.

Nastrouhaná jablíčka pocukrujeme 1/2 balíčkem vanilkového cukru (zbytek si necháme na druhý díl těsta).

5.

Vše pak ještě posypeme mletou skořicí (tou nemusíme šetřit, zvýrazní chuť jablek).

6.

Poté zasypeme jablka asi 2 hrstmi jemné strouhanky, na ni pak "poházíme" pár kousků másla či Hery.

7.

Kdo chce a má to rád, může si přidat nahrubo nasekané vlašské ořechy nebo i rozinky namočené v rumu apod.. ale nemusí to být, i bez nich chutná štrůdl znamenitě.

8.

Když jsme na těsto dali všechny dobroty, srolujeme je směrem k sobě do závinu, jeho konce pak založíme pod závin.a přeneseme jej na plech.

9.

Stejným způsobem pracujeme i s druhým dílem lístkového těsta.

10.

Na talíř si připravíme váječný bílek, který vidličkou lehce rozšleháme. Perutkou (mašlovačkou) pak oba štrůdly potřeme.

11.

Do trouby předehřáté na 190 ° C vložíme plech se štrůdly a pečeme asi 25 - 30 minut (hodně do zlatova).

12.

Krájíme jej až po vychládnutí, a aby nejen chutnal, ale i dobře vypadal, krájíme na šikmé řezy. Cukrujeme až před podáváním.

Hodnotit recept:

Moje oblíbené recepty

Už tento recept nepoužíváte?
Odeberte ho z vašich oblíbených receptů.

Přihlašte se a spravujte virtuální kuchařku vašich oblíbených receptů.

Přihlášení

Obsahuje 100g 1 porce
Energie 653,6kJ 482,3kJ
Bílkoviny 2,6g 2g
Tuky 4,3g 3,2g
Sacharidy 26,9g 19,8g
Cholesterol 0mg 0mg

Nutriční hodnoty jsou pouze orientační.

Jak spálit 1 porci



Aerobik --
Běh --
Plavání --
Sex --
Jízda na kole --
Tanec --
Žehlení --
Pokud chcete znát dobu, za jak dlouho spálíte kalorie u tohoto receptu, zadejte vaši váhu do políčka nahoře. Výpočet je pouze orientační.

Recepty autora

BMI kalkulačka

  


Doporučujeme z Recepty.cz