Plněné bramboráky
Bramboráky plněné vepřovým a kuřecím masem.
Autor receptu: lolitas
Ingredience
směs
těsto
Postup přípravy
Brambory oloupeme, nastrouháme na jemno a odlijeme přebytečnou vodu.
Osolíme, opepříme, přidáme majoránku, vejce, zamícháme a poprášíme hladkou moukou a přidáme mléko.
Vše pořádně smícháme aby vzniklo bramborákové těsto.
Na rozpálený tuk dáváme těsto naběračkou tak, aby se těsto rozlilo po celém obvodu pánve. Smažíme po obou stranách do zlatova.
Kuřecí a vepřové maso nakrájíme na nudličky, stejně tak jako cibuli, papriku.
Pórek na kolečka nebo půlky a česnek na malé drobné plátky.
Na rozpálený olej vložíme nakrájená masa, cibuli a pórek a mícháme 5minut.
Poté přidáme papriku a česnek, lžíci kečupu, lžíci sojové omáčky, sůl, pepř a trochu chilli omáčky.
Za občasného míchání vaříme 5minut.
Na připravené bramboráky dáme cca 5 vrchovatých lžic masovo-zeleninové směsy a bramborák přehneme.
Hodnotit recept: