Kuřecí polévka
Polévka z kuřecích krků s mrkví, celerem, petrželí je ochucena zeleninovým bujonem a maggi.
Autor receptu: lolitas
Ingredience
podle chuti
Postup přípravy
Do hrnce s vodou vložíme kuřecí krky, celou olopanou cibuli a vaříme půl hodiny.
Po půl hodině vyndáme krky a přecedíme polévku aby tam tam nezbila žádná cibule a nalejeme zpět do hrnce.
Z kuřecích krků obereme maso a vložíme ho zpět do hrnce.
Mrkev nakrájíme na kostičky nebo kolečka, celer také, přidáme sůl, pepř, 1 zeleninový bujón a trošku maggi. Vaříme 15-20minut.
Mezitím si zvlášť uvaříme vlasové nudele. Vložíme je do osolené vrucí vody a necháme vařit 8-10min. na středním plameni
Jakmile zelenina v polévce změkne, přidáme na jemno nasekanou petržel, nudličky a můžeme podávat.
Hodnotit recept: