Farmářský bochník
Chléb s žitnou a celozrnnou moukou pečený v domácí pekárně
Autor receptu: jijina
Ingredience
1 polévková lžíceolej
1 polévková lžícecukr krupice
1 lžičkakmín drcený
1,5 lžičkadroždí sušené
150 gmouka celozrnná
150 gmouka žitná
2 lžičkasůl
300 gmouka hladká
360 mlvoda vlažná
Postup přípravy
Čas přípravy: 5
Čas vaření/pečení: 50
1.
Do pekárny vkládáme postupně vlažnou vodu, olej, sůl, cukr, mouku a nakonec droždí.
2.
Pekárnu zapneme na program 3. Po zaznění signálu "pípnutí" přisypeme drcený kmín.
3.
Po ukončení programu chléb vyklopíme a dáme vychladnout na mřížku.
Hodnotit recept: