Bramborový guláš
Bramborový guláš se špekáčky ochuené paprikou a majoránkou jsou jednoduché na přípravu.
Autor receptu: jijina
Ingredience
0,5 lžičkapepř černý mletý
0,5 lžičkakmín drcený
1 kscibule kuchyňská
1 lžičkamajoránka sušená
1 lžičkasůl
2 polévková lžícemouka hladká
250 gšpekáček
3 lžičkapaprika červená mletá
3 stroužekčesnek
750 gbrambory
80 gsádlo
Postup přípravy
Čas přípravy: 15
Čas vaření/pečení: 40
1.
Drobně nakrájenou cibuli osmažíme na polovině sádla dozlatova, přidáme papriku, kmín, pepř, sůl.
2.
Přidáme dále najemno nakrájený česnek, na kousky nakrájené špekáčky a vše opékáme.
3.
Pak vložíme oloupané, na kousky nakrájené brambory a podlijeme vodou.
4.
Dusíme pod pokličkou a když jsou brambory téměř měkké, zahustíme zlatou jíškou z druhé poloviny sádla a mouky a ještě povaříme.
5.
Nakonec ochutíme majoránkou.
6.
Podáváme s chlebem.
Hodnotit recept: