Knedlíčková polévka
Domácí hovězí vývar s játrovými knedlíčky a se zeleninou - mrkví, celerem a petrželí je velmi chutný.
Autor receptu: denda22
Ingredience
těstíčko
Postup přípravy
Maso dáme vařit do tlakového hrnce asi se 2 litry vody. Můžete si tam přidat ještě kost, aby byl vývar lepší.
Ještě osolíme a dáme celou cibuli a kvůli barvě i se slupkou. (Ale odkrojte konce cibule). Když je maso měkké, vyjmeme z vývaru, nakrájíme na kostičky a dáme zpět.
Teď si připravíme játrové knedlíčky. Játra si rozmixujeme a přidáme sůl, pepř, majoránku, vejce, nasekanou petržel, utřený česnek a zahustíme trochou strouhanky.
Lžičkou vykrajujeme kousky a házíme do vařícího se vývaru a necháme povařit.
Nyní si dáme zvlášť do hrnce vařit mrkev, celer a petržel, nakrájené na kostičky.
Po uvaření zeleninu scedíme a vložíme ji do hotového vývaru.
Stejně tak zvlášť si uvaříme nudle, přecedíme, propláchneme studenou vodou a pak je teprve vložíme do vývaru.
Pokud si polévku připravujete dopředu nebo jí chcete podávat až druhý den, tak si uvařené nudle nechte zvlášť a do polévky je dejte těsně před podáváním, protože nudle nabydou a polévka je pak moc hustá.
Nakonec dáme do polévky nasekanou petržel, dochutíme solí a pepřem.
Hodnotit recept: