Knedlíčková polévka | Recepty.Blesk.cz
Zpět na předchozí stránku
Hodnotit recept:

Knedlíčková polévka

70 min. | polévka | 1 055 kJ/porce | Česká kuchyně | 7 porcí

Knedlíčková polévka

    Domácí hovězí vývar s játrovými knedlíčky a se zeleninou - mrkví, celerem a petrželí je velmi chutný.

    Autor receptu: denda22

    Ingredience

    Přepočítat na  porcí
    1 ksmrkev
    1 ksceler
    1 kspetržel
    1 kscibule jarní
    1 snítkasůl
    1 snítkapepř černý drcený
    500 ghovězí přední

    těstíčko

    1 hrnečekstrouhanka
    1 ksvejce
    1 snítkasůl
    1 hrstnať petrželová
    2 stroužekčesnek
    500 kghovězí játra

    Postup přípravy

    Čas přípravy: 30
    Čas vaření/pečení: 40
    1.

    Maso dáme vařit do tlakového hrnce asi se 2 litry vody. Můžete si tam přidat ještě kost, aby byl vývar lepší.

    2.

    Ještě osolíme a dáme celou cibuli a kvůli barvě i se slupkou. (Ale odkrojte konce cibule). Když je maso měkké, vyjmeme z vývaru, nakrájíme na kostičky a dáme zpět.

    3.

    Teď si připravíme játrové knedlíčky. Játra si rozmixujeme a přidáme sůl, pepř, majoránku, vejce, nasekanou petržel, utřený česnek a zahustíme trochou strouhanky.

    4.

    Lžičkou vykrajujeme kousky a házíme do vařícího se vývaru a necháme povařit.

    5.

    Nyní si dáme zvlášť do hrnce vařit mrkev, celer a petržel, nakrájené na kostičky.

    6.

    Po uvaření zeleninu scedíme a vložíme ji do hotového vývaru.

    7.

    Stejně tak zvlášť si uvaříme nudle, přecedíme, propláchneme studenou vodou a pak je teprve vložíme do vývaru.

    8.

    Pokud si polévku připravujete dopředu nebo jí chcete podávat až druhý den, tak si uvařené nudle nechte zvlášť a do polévky je dejte těsně před podáváním, protože nudle nabydou a polévka je pak moc hustá.

    9.

    Nakonec dáme do polévky nasekanou petržel, dochutíme solí a pepřem.

    Hodnotit recept:

    Moje oblíbené recepty

    Už tento recept nepoužíváte?
    Odeberte ho z vašich oblíbených receptů.

    Přihlašte se a spravujte virtuální kuchařku vašich oblíbených receptů.

    Přihlášení

    Obsahuje 100g 1 porce
    Energie 264,9kJ 1 055,1kJ
    Bílkoviny 3,6g 14,3g
    Tuky 2,8g 11g
    Sacharidy 6,2g 24,6g
    Cholesterol 21mg 83,6mg

    Nutriční hodnoty jsou pouze orientační.

    Jak spálit 1 porci



    Aerobik --
    Běh --
    Plavání --
    Sex --
    Jízda na kole --
    Tanec --
    Žehlení --
    Pokud chcete znát dobu, za jak dlouho spálíte kalorie u tohoto receptu, zadejte vaši váhu do políčka nahoře. Výpočet je pouze orientační.

    Recepty autora

    BMI kalkulačka

      


    Doporučujeme z Recepty.cz