Kuřecí nugety v bylinkovém pestu
Nugetky z kuřecího masa osmahnuté v pestu s pórkem a s jarní cibulkou tvoří výborný hlavní chod v kombinaci s makarony.
Autor receptu: colombo65
Ingredience
podle chuti
podle potřeby
Postup přípravy
Kuřecí maso nakrájíme na nugetky.
Do hmoždíře si natrháme přiměřeně bylinek (poměr a množství dle preferované chuti té které bylinky) přidáme hrubozrnnou mořskou sůl a lehce zakápneme olejem.
Poté provedeme rozmělnění všech vložených surovin a po jejich dokonalém spojení dotvoříme bylinkové pesto přidáním dalšího oleje.
Takto vytvořené pesto vetřeme do nakrájeného kuřecího masa a dáme odležet do lednice nejlépe do druhého dne.
Po uležení zprudka opečeme, a když už je maso skoro hotové, přidáme na jemná kolečka nakrájený pórek a jarní cibulky.
Tuto vzniklou směs promícháme a ještě chvilku opékáme.
Kdo chce trošku omáčky, může před koncem přidat dle chuti a požadovaného množství omáčky část nebo celé balení lahvičky Rama cremefine na vaření.
Podáváme s makarony. Kdo je nemá v oblibě, doporučuji rýži.
Hodnotit recept: