Kotlety „dešťovky“
Vepřové kotlety s jemnou omáčkou jsou ochucené grilovacím slaninovým kořením a šalotkou.
Autor receptu: colombo65
Ingredience
podle chuti
podle potřeby
Postup přípravy
Kotlety potřeme směsí grilovacího koření smíchaného s olejem a uložíme v misce do lednice nejlépe do druhého dne.
Jednotlivé plátky vepřové kotlety lehce ovalíme ve škrobu (Solamyl).
Na pánvi rozehřejeme trochu oleje. Plátky vepřové kotlety lehce vkládáme do rozpáleného oleje, kde velmi zprudka orestujeme.
Orestované plátky dáváme do připraveného hrnce.
Jakmile je všechno maso orestováno, vložíme do výpeku orestovat do sklovata na jemno nakrájené cibule šalotky.
Po osmažení přidáme šalotku k masu do hrnce a lehce podlijeme vývarem (není-li, použijeme kostku masoxu).
Lehce dusíme cca 30 minut.
Maso vyndáme a omáčku, která se nám díky škrobu na plátcích masa zahustila, propasírujeme, aby byla jemná.
Vrátíme maso do omáčky a lehce provaříme, dochutíme solí, pepřem. Jako příloha jsou výborné vařené nové brambory s jarní cibulkou.
Hodnotit recept: