Strapačky se zelím a uzeným masem | Recepty.Blesk.cz
Zpět na předchozí stránku
Hodnotit recept:

Strapačky se zelím a uzeným masem

80 min. | hlavní chod | 2 605 kJ/porce | Česká kuchyně | 4 porce

Strapačky  se zelím a uzeným masem

Strapačky z bramborového těsta jsou podávány se zelím a uzeným masem.

Autor receptu: lolitas

Ingredience

Přepočítat na  porce
400 gmaso uzené
2 kscibule kuchyňská
1 balíčekzelí kysané
500 gbrambory
200 gmouka polohrubá
1 polévková lžícesádlo

podle chuti

sůl
pepř černý mletý

Postup přípravy

Čas přípravy: 30
Čas vaření/pečení: 50
1.

Brambory si najemno nastrouháme a odlijeme z nich přebytečnou vodu. Přidáme sůl, pepř a mouku a promícháme.

2.

Do osolené vroucí vody postupně vhazujeme kousky připraveného bramborového těsta. Buď za pomoci prkénka a nože, nebo můžeme protlačovat skrze haluškový dirkatý hrnec, neboli síto na halušky. Vaříme cca 10 minut dokud halušky nevyplavou. Poté odebereme z vody.

3.

Mezitím na sádle osmahneme cibulku a přidáme zelí, které vaříme doměkka cca 30min. Jakmile je zelí hotové smícháme ho s připravenými haluškami.

4.

Uzené maso lehce povaříme a nakrájíme na plátky. Na závěr nakrájíme a osmažíme cibulku, kterou vložíme na připravené maso.

Hodnotit recept:

Moje oblíbené recepty

Už tento recept nepoužíváte?
Odeberte ho z vašich oblíbených receptů.

Přihlašte se a spravujte virtuální kuchařku vašich oblíbených receptů.

Přihlášení

Obsahuje 100g 1 porce
Energie 791,9kJ 2 605,4kJ
Bílkoviny 9,4g 30,8g
Tuky 8,6g 28,3g
Sacharidy 19,1g 62,8g
Cholesterol 33,4mg 109,9mg

Nutriční hodnoty jsou pouze orientační.

Jak spálit 1 porci



Aerobik --
Běh --
Plavání --
Sex --
Jízda na kole --
Tanec --
Žehlení --
Pokud chcete znát dobu, za jak dlouho spálíte kalorie u tohoto receptu, zadejte vaši váhu do políčka nahoře. Výpočet je pouze orientační.

Recepty autora

BMI kalkulačka

  


Doporučujeme z Recepty.cz