Strapačky se zelím a uzeným masem
Strapačky z bramborového těsta jsou podávány se zelím a uzeným masem.
Autor receptu: lolitas
Ingredience
podle chuti
Postup přípravy
Brambory si najemno nastrouháme a odlijeme z nich přebytečnou vodu. Přidáme sůl, pepř a mouku a promícháme.
Do osolené vroucí vody postupně vhazujeme kousky připraveného bramborového těsta. Buď za pomoci prkénka a nože, nebo můžeme protlačovat skrze haluškový dirkatý hrnec, neboli síto na halušky. Vaříme cca 10 minut dokud halušky nevyplavou. Poté odebereme z vody.
Mezitím na sádle osmahneme cibulku a přidáme zelí, které vaříme doměkka cca 30min. Jakmile je zelí hotové smícháme ho s připravenými haluškami.
Uzené maso lehce povaříme a nakrájíme na plátky. Na závěr nakrájíme a osmažíme cibulku, kterou vložíme na připravené maso.
Hodnotit recept: