Brynzové halušky
Brynzové halušky z nudlového těsta posypané brynzou a rozpuštěným máslem jsou velmi rychlé na přípravu.
Autor receptu: tekatoka15
Ingredience
těsto
1 lžičkaprášek kypřící do pečiva
1 ksvejce
1 hrnekvoda
2 špetkasůl
20 dkgmouka hladká
podle potřeby
brynza čerstvá
máslo
Postup přípravy
Čas přípravy: 10
Čas vaření/pečení: 5
1.
V míse připravíme těsto z mouky, vejce, soli, prášku do pečiva a soli. Těsto dobře promícháme. Musí být řidčí.
2.
Z těsta vykrajujeme pomocí lžíce noky a házíme je do vařící vody a vaříme 5 minut.
3.
Noky na talíři posypeme hustě brynzou a polejeme rozpuštěným máslem.
Hodnotit recept: