Hovězí pupek na žampionech
Hovězí pupek jako roláda se žampionovou omáčkou tvoří výborný hlavní chod s houskovým knedlíkem.
Autor receptu: colombo65
Ingredience
podle chuti
podle potřeby
Postup přípravy
Plát hovězího pupku částečně povrchově odblaníme. Osolíme, opepříme a potřeme plnotučnou hořčicí.
Takto připravený plát hovězího pupku smotáme jako roládu, ovšem bez náplně. Pevně zatáhneme a převážeme režnou nití.
Maso zprudka opečeme v pánvi na oleji, aby se nám hezky zatáhlo. Orestované maso přendáme do hrnce.
Na stejné pánvi a ve stejném výpeku po mase orestujeme krátce i žampiony s nahrubo nakrájenou cibulí a vše poté přidáme k masu do hrnce.
Maso podlijeme masovým vývarem (pokud nemáme, použijeme kostku masoxu) tak, aby nebylo zcela ponořeno. Pod pokličkou „táhneme“ při minimálním varu cca 3-4 hodiny.
Každou hodinu zkontrolujeme a je-li potřeba, dolijeme již jen vodou do počáteční hladiny vývaru a opět „táhneme“ pod pokličkou.
Maso poté, co odstraníme režnou nit, nakrájíme velmi opatrně, neboť se bude „lahodně rozpadat“.
Vývar zlehka zahustíme troškou hl. mouky rozmíchané ve vodě a zlehka 10 – 15 minut provaříme. Výbornou přílohou je houskový knedlík.
Hodnotit recept: