Hovězí po myslivecku
Hovězí plátky z kýty jsou podušeny v kořeném vývaru ze špeku, cibuli, mrkve,rajského protlaku, koření Divočina a cukru. Vynikající koření zaručuje lahodný pokrm
Autor receptu: colombo65
Ingredience
podle chuti
Postup přípravy
Hovězí maso si nakrájíme na stejně velké plátky a síle cca 1 cm 6-8 plátků) a prudce je opečeme na troše oleje a dáme si je bokem. Maso nijak neochucujeme, jelikož se bude dusit v silně kořeněném vývaru.
V hrnci opečeme na kostičky nakrájený uzený špek, a jakmile se vyškvaří, vložíme na kostičky nakrájenou cibuli, mrkve a opečeme do zlaté barvy.
Poté přidáme 1 polévkovou lžíci krystalového cukru, 1 polévkovou lžíci rajského protlaku a 3 kávové lžičky koření Divočina.
Vše lehce orestujeme a vložíme opečené plátky hovězího masa a zalijeme skleničkou směsi Halali.
Trošku podlijeme vodou a dusíme při mírném varu, dokud není maso měkké.
Maso poté vyjmeme a silný „ divoký“ vývar rozmixujeme zcela do hladka.
Pokud je potřeba jej zředit použijeme na to trochu mléka a ještě zlehka 10 minut provaříme. Výbornou přílohou je houskový knedlík.
Hodnotit recept: