Vepřová roláda plněná mrkví a bazalkou
Opečená vepřová roládka plněná mrkví a bazalkou je ochucena kmínem a podávána se šťávou z výpeku.
Autor receptu: colombo65
Ingredience
podle chuti
Postup přípravy
Plát vepřového masa od žeber rozprostřeme, osolíme a poklademe lístky čerstvé bazalky.
Na rozprostřené maso s bazalkou položíme námi zvolenou mrkev jako nádivku. Takto naplněný plát pevně převážeme režnou nití a pořádně zatáhneme.
Výslednou roládu na povrchu potřeme směsí soli, pepře a v hmoždíři rozdrceným kmínem.
Nejdříve roládu prudce opečeme na trošce oleje a poté dáme roládu péct na plech lehce podlitou vývarem nebo vodou společně s 2 kusy celé neloupané cibule.
Pečeme cca 90 minut na střední teplotu přiklopené nebo pod alobalem.
Šťávu z výpeku můžeme dohustit trochou mouky rozmíchané ve vodě a cca 10 minut nechat provařit.
Roláda je velmi šťavnatá, takže, kdo nechce omáčku může si to dát samotné s bramborem.
Pokud bude přílohou rýže omáčka bude zřejmě nutností.
Hodnotit recept: