Hovězí plátky ve slanině
Podušené hovězí plátky zapečené ve slanině jsou podávány s paprikovou omáčkou a netradiční kuličkovou mrkví.
Autor receptu: colombo65
Ingredience
podle chuti
podle potřeby
Postup přípravy
Na troše oleje orestujeme středně velké plátky hovězího masa, aby se maso zatáhlo, a podlijeme zlehka trochou vody.
Vložíme na třetiny rozkrojenou středně velkou cibuli, 4 kuličky pepře, 4 kuličky nového koření, 2 bobkové lístky a osolíme.
Dusíme tzv. ve vlastní šťávě, dokud maso není krásně měkké. Maso poté vyjmeme, a dáme stranou.
Vzniklou šťávu přecedíme, propasírujeme již rozvařenou cibuli a zredukujeme na cca 3/4 litru.
Do tohoto vývaru vymačkáme celou tubu paprikové pasty a vložíme 18 kuliček mrkvičky. Necháme lehce provařit tak, aby mrkvičky změkly. Výslednou omáčku lehce zahustíme světlou instantní jíškou.
Udušené hotové plátky hovězího masa obalíme jednotlivě v plátku slaniny a opečeme z obou stran na teflonové pánvi do křupava.
Příloha vařená rýže.
Hodnotit recept: