Telecí krk „Jalapeňo“
Lahůdka v podobě dušeného telecího krku v omáčce z cibule a papriky Jalapeňo se neodmítá.
Autor receptu: colombo65
Ingredience
podle chuti
podle potřeby
Postup přípravy
Na troše oleje orestujeme na jemno nakrájenou cibuli společně s na jemno nakrájenou polovinou papriky Jalapeňo.
Telecí krk si nakrájíme na menší kusy a zprudka orestujeme, aby se maso zatáhlo, a podlijeme zlehka trochou vody a osolíme.
Dusíme tzv. ve vlastní šťávě, dokud maso není krásně měkké.
Maso poté vyjmeme, pokud nám vadí nějaké blány, které jsou pro telecí maso toliko vlastní můžeme je z masa odstranit.
Do vzniklé šťávy nakrájíme na velmi malé kostičky polovinu kapie a lehce zahustíme instantní jíškou.
Můžeme ještě dochutit pepřem. Příloha vařené nové brambory.
Hodnotit recept: