Telecí krk „Jalapeňo“ | Recepty.Blesk.cz
Zpět na předchozí stránku
Hodnotit recept:

Telecí krk „Jalapeňo“

105 min. | hlavní chod | 2 164 kJ/porce | Česká kuchyně | 4 porce

Telecí krk „Jalapeňo“

    Lahůdka v podobě dušeného telecího krku v omáčce z cibule a papriky Jalapeňo se neodmítá.

    Autor receptu: colombo65

    Ingredience

    Přepočítat na  porce
    1 kgtelecí maso
    1 kscibule kuchyňská
    1 kskapie červená
    0,5 kspaprika Jalapeňo

    podle chuti

    sůl
    pepř černý mletý

    podle potřeby

    olej
    jíška instantní světlá

    Postup přípravy

    Čas přípravy: 15
    Čas vaření/pečení: 90
    1.

    Na troše oleje orestujeme na jemno nakrájenou cibuli společně s na jemno nakrájenou polovinou papriky Jalapeňo.

    2.

    Telecí krk si nakrájíme na menší kusy a zprudka orestujeme, aby se maso zatáhlo, a podlijeme zlehka trochou vody a osolíme.

    3.

    Dusíme tzv. ve vlastní šťávě, dokud maso není krásně měkké.

    4.

    Maso poté vyjmeme, pokud nám vadí nějaké blány, které jsou pro telecí maso toliko vlastní můžeme je z masa odstranit.

    5.

    Do vzniklé šťávy nakrájíme na velmi malé kostičky polovinu kapie a lehce zahustíme instantní jíškou.

    6.

    Můžeme ještě dochutit pepřem. Příloha vařené nové brambory.

    Hodnotit recept:

    Moje oblíbené recepty

    Už tento recept nepoužíváte?
    Odeberte ho z vašich oblíbených receptů.

    Přihlašte se a spravujte virtuální kuchařku vašich oblíbených receptů.

    Přihlášení

    Obsahuje 100g 1 porce
    Energie 615,9kJ 2 164,1kJ
    Bílkoviny 13,6g 47,7g
    Tuky 7,5g 26,3g
    Sacharidy 6,7g 23,5g
    Cholesterol 0mg 0mg

    Nutriční hodnoty jsou pouze orientační.

    Jak spálit 1 porci



    Aerobik --
    Běh --
    Plavání --
    Sex --
    Jízda na kole --
    Tanec --
    Žehlení --
    Pokud chcete znát dobu, za jak dlouho spálíte kalorie u tohoto receptu, zadejte vaši váhu do políčka nahoře. Výpočet je pouze orientační.

    Recepty autora

    BMI kalkulačka

      


    Doporučujeme z Recepty.cz