Čevabčiči
Klasické válečky z mletého hovězího masa ochuceného kořením na mletá masa a paprikou jsou opečena a podávána s hořčicí.
Autor receptu: lolitas
Ingredience
500 ghovězí mleté maso
1 kscibule kuchyňská
1 polévková lžícekoření na mleté maso
1 lžičkapaprika mletá sladká
1 špetkasůl
1 polévková lžíceolej
1 špetkapepř černý mletý
1 lžičkamouka hladká
Postup přípravy
Čas přípravy: 10
Čas vaření/pečení: 15
1.
K mletému masu přidáme nadrobno nakrájenou cibulku, 1xlžíci na mletá masa, lžičku mleté papriky,sůl, pepř a poprášíme hladkou moukou.
2.
Vše pořádně promícháme, nejlépe s použitím rukou a uděláme z připravené směsy válečky cca 10cm dlouhé.
3.
Na oleji smažíme cca 15 minut na mírném ohni. Jako přílohu doporučujeme brambor a hořčici.
Hodnotit recept: