Jehněčí pilaf
Opečené jehněčí maso je zapečeno s mrkví, rýži a houbami.
Autor receptu: lolitas
Ingredience
1 kscibule kuchyňská
1 ksmrkev
200 gjehněčí maso
1 polévková lžícehouby
1 špetkapepř černý mletý
200 grýže dlouhozrnná
0,5 lvývar z kostí
1 polévková lžícesádlo
Postup přípravy
Čas přípravy: 30
Čas vaření/pečení: 30
1.
Na sádle osmahneme do zlatova cibuli, přidáme maso nakrájené na kostičky a osolíme, opepříme.
2.
Rýži dlouhozrnou si podusíme do měkka. Mrkev nakrájíme na kolečka a také dusíme dokud nezměkne.
3.
Do pekáče dáme jako první maso, pak mrkev a poté rýži a nakonec houby (nejlépe hříbky). Všechno zalijeme vývarem max 1cm na houby (poslední vrstva).
4.
Dáme do předem vyhřáte trouby a dusíme půl hodiny. Určitě Vám bude chutnat:)
Hodnotit recept: