Masovo-zeleninová jehla
Špíz z cibule, lilku, špeku, papriky a hovězího masa se slaninou je ochucen gyrosovým kořením.
Autor receptu: lolitas
Ingredience
podle chuti
Postup přípravy
Cibuli oloupeme a rozkrojíme na 4 díly, papriku nakrájíme na velké kousky.
Lilek nakrájíme na cca 0,5cm široká kolečka nebo půl kolečka, špek nakrájíme na kostičky a slaninu koupíme nejlépe plátkovou.
Hovězí maso naklepeme, aby vznikly menší plátky do kterých vložíme plátek slaniny, zabalíme a napichujeme na špejli, spolu se zeleninou a špekem.
Jehli trošku osolíme a přidáme gyrosové koření a špetku bílého pepře.
Na rozpáleném oleji prudce orestujeme připravené jehly ze všech stran.
Vložíme do pečící mísy nebo na plech, pokapeme olejem a necháme ještě 15 minut v troubě.
Jako přílohu volíme vařený brambor nebo kaši.
Hodnotit recept: