Zeleninový guláš
Guláš z rajčat, brambor, papriky a cibule ochucený gulášovým kořením, sladkou paprikou, kečupem a protlakem je obzvlášť vhodný pro vegetariány.
Autor receptu: lolitas
Ingredience
podle chuti
Postup přípravy
Na oleji osmahnete dozlatova cibuli, přidáme na kostičky nakrájenou papriku.
Poté přidáme oloupaná nakrájená rajčata a na menší kostičky nakrájené brambory.
Přidáme 1-2 lžičky soli, 1 lžičku pepře, 1 lžíci gulášového koření, bujón, sladkou mletou papriku, 2 lžíce kečupu a protlak.
Poté nalijeme hrneček vody a necháme cca 30minut vařit a občas zkontrolujeme, zda se nevyvařila voda. Můžeme dle potřeby přidat další vodu.
Jakmile brambory změknou, přidáme trochu petržele a namačkaný česnek(cca 3-4 stroužky).
Povaříme ještě 5 minut a můžeme podávat.
Hodnotit recept: