Indonéské rizoto
Rýže smíchaná s cibulí, hlívou, paprikou a rybí omáčkou je ochucená česnekem, zázvorem, kořením garam masala, limetkovou šťávou a koriandrem.
Autor receptu: czechspecial
Ingredience
1 kslimetka
1 ksčesnek
1 kscibule kuchyňská
1 svazekhlíva ústřičná
1 kspaprika žlutá
1 lžičkaomáčka rybí thajská
2 paličkazázvor
2 porcerýže dlouhozrnná
2 lžičkakoření garam másala
3 lžičkakoriandr mletý
Postup přípravy
Čas přípravy: 15
Čas vaření/pečení: 25
1.
Rýži uvaříme dle návodu.
2.
Na rozpáleném oleji orestujeme na jemno česnek se zázvorem, přidáme cibuli, hlívu, papriku a rybí omáčku.
3.
Dochutíme solí, kořením Garam masala a opékáme za časého míchání.
4.
Na závěr pokapeme šťávou z limetky a přidáme čerstvý, nebo sušený koriandr.
5.
Promícháme s rýží a podáváme s rozpůlenou limetkou.
Hodnotit recept: