Hrušky se sýrem a ořechy
Hrušky plněné směsí ze sýra, ořechů a staršího chleba. Zapačené v troubě a podávané na listu salátu s plátky bagety.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
Postup přípravy
Velké zralé hrušky (můžete použít i kompotované) oloupejte, podélně rozkrojte, zbavte jádřinců.
Pokud požijete hrušky kompotované, propláchněte je studenou vodou a nechte okapat.
Nadrobte plátek staršího chleba.
Sýr smíchejte s ořechy a pečivem, ochuťte solí a pepřem.
Směs rozdělte na hrušky, ty rozložte na pekáč vymazaný olejem a v troubě vyhřáté na 200 °C zapékejte 8 až 10 minut.
Na talíře rozdělte omytý natrhaný salát, zakapejte olivovým olejem, do středu položte půlky hrušek a podávejte s plátky bagety.
Hodnotit recept: