Vepřové kostky „Pfefferico“
Vepřové maso naložené v marinádě pfefferico je poté orestováno a dušeno ve vývaru.
Autor receptu: colombo65
Ingredience
Postup přípravy
Vepřové maso z kýty nakrájíme na kostky cca 3 x 3 cm a takto připravené kostky masa promícháme s polovinou sáčku marinády „Pfefferico“.
Kostky masa necháme v chladu odležet asi 30 – 60 minut.
Kostky masa poté orestujeme v pánvi bez oleje (je již v marinádě, stejně jako sůl).
V hrnci si na oleji osmažíme nakrájenou cibuli do zlaté barvy a následně přidáme skoro hotové opečené kostky masa a dusíme cca 30 minut.
Podlijeme asi 0,5 litrem vývaru z vepřových kostí a zeleniny, kdo nemá, může nahradit vodou s kostkou masoxu, ale „vývar z kostí je vývar z kostí“.
Dusíme cca 30 minut.
Poté, co je maso měkké zahustíme tmavou instantní jíškou a cca 3 minuty ještě necháme vařit. Podáváme s těstovinami.
Hodnotit recept: