Vepřové plátky po Balkánsku
Naložené maso v koření balkánské ražničí se orestuje společně se sušenými rajčaty a tymiánem.
Autor receptu: colombo65
Ingredience
podle chuti
Postup přípravy
Plátky kýty naklepeme a naložíme do koření „Balkánské ražničí“, které rozmícháme s trochou oleje. Na 6 plátků masa použijeme cca polovinu kořenící směsi.
Podáváme s vařeným bramborem.
Koření poctivě vetřeme do masa a dáme uležet do chladna nejlépe do druhého dne.
Maso poté zprudka orestujeme z obou stran na pánvi a orestované plátky přendáme do hrnce.
Maso zalijeme vývarem /není-li stačí 1 kostka Masoxu/ a přidáme asi 10 ks sušených rajčat a dvě špetky sušeného tymiánu.
Necháme lehce podusit cca 30 minut a následně plátky masa vyjmeme, šťávu zahustíme lehce trochou mouky rozmíchané ve vodě a osolíme, opepříme dle chuti.
Vrátíme maso do omáčky a necháme lehce prohřát.
Podáváme s vařeným bramborem.
Hodnotit recept: