Krémové žampiony se slaninou
Slanina, ementál, hermelín, orestované žampióny a opět sýry jsou zapečeny a podávají se s bagetou.
Autor receptu: colombo65
Ingredience
Postup přípravy
Krémové žampiony nakrájíme na čtvrtky a ty malé necháme vcelku.
Na pánvičce rozpustíme trochu másla a žampiony lehce orestujeme.
Do zapékací misky naskládáme na větší kousky nakrájenou uzenou slaninu a polovinu na kostky nakrájeného ementálu a polovinu nakrájeného hermelínu.
Na tuto směs navrstvíme orestované žampiony a poklademe druhou polovinou pokrájeného hermelínu a ementálu.
Lučinu prsty natrháme a poklademe po celém povrchu směsi.
Kompletní náplň zapékací misky zalijeme obsahem kelímku smetany na vaření a dáme péct do rozpálené trouby.
Zapékáme cca 30 minut, dokud povrch nezačne zlátnout. Podáváme teplé s křupavou bagetou.
Hodnotit recept: