Medová pikantní vepřová krkovička
Chutná krkovička naložená v marinádě medová pikantní potěší naše chuťové pohárky.
Autor receptu: colombo65
Ingredience
podle chuti
Postup přípravy
Vepřovou krkovičku nakrájíme na silnější plátky a vetřeme obsah sáčku s marinádou „Medová pikantní“ a necháme uležet do druhého dne v chladu.
Po uležení plátky masa prudce opečeme na teflonové pánvi, přendáme do prázdného hrnce a podlijeme lehce vývarem.
Hrnec přiklopíme a dusíme pod pokličkou cca 45 minut (záleží na stáří vepříka) dokud maso není úplně měkké.
Jakmile je maso hotové vyndáme jej z hrnce a šťávu zahustíme dle zvolené přílohy instantní jíškou nebo trochou mouky rozmíchané v trošce vody.
Dochutíme pepřem, solí a vložíme pro zjemnění oříšek másla.
Podáváme s těstovinami, vařeným bramborem nebo houskovým knedlíkem.
Hodnotit recept: