Hovězí líčka dušená v zelenině
Hovězí líčka uvařená s kořenovou zeleninou na červeném víně a podávaná s omáčkou z mrkve a pažitky.
Autor receptu: colombo65
Ingredience
Postup přípravy
Hovězí líčka prudce z obou stran opečeme v hrnci na rozpáleném sádle a podlijeme červeným vínem.
Přidáme na větší kusy nakrájenou zeleninu, nové koření a bobkový list.
Lehce promícháme, osolíme, opepříme a necháme na malém plameni tzv. táhnout pod pokličkou, dokud není maso „luxusně měkoučké“.
Je to „kližkovité“ maso takže, ke změknutí bude potřeba minimálně 90 minut – nespěchejte.
Maso poté vyjmeme, omáčku scedíme a zredukujeme do příjemné hustoty.
Nakrájíme do ní na tenká kolečka jednu malou lehce povařenou mrkev a nasekanou pažitku.
Podáváme s opečenými kostičkami brambor a trochou silné omáčky.
Hodnotit recept: