Krůtí roláda s hráškem
Krůtí maso plněné smaženicí, hráškem a bazalkou podávané s jasmínovou rýží.
Autor receptu: colombo65
Ingredience
Postup přípravy
Krůtí maso (prsa) nařízneme na několika místech tak, aby nám vznikl, celistvý plát masa stejné síly.
Na pánvičce si poté uděláme z vajec smaženici, kterou smícháme s nasekanými lístky bazalky a zmrzlým hráškem (lépe se nám s ním bude při balení rolády pracovat - nebude rozmačkaný).
Povrch posolíme a poklademe směsí míchaných vajec, hrášku, nasekané bazalky a ihned pevně maso s náplní smotáme, aby náplň nevytekla.
Maso na povrchu okořeníme solí a pepřem a necháme tak vyniknout jeho vlastní chuť.
Vzniklou roládu převážeme režnou nití a zprudka opečeme ze všech stran, aby se maso tzv. zatáhlo.
Do římského hrnce dáme 1 celou mrkev, půl kořene petržele, celou neloupanou cibuli, vložíme orestovanou krůtí roládu a podlijeme 4 dcl vody.
Dáme péct přikryté do trouby na 45 minut a posledních 15 minut pečeme odkryté pro barvu.
Po upečení výpek scedíme a do čistého výpeku přidáme zbytek hrášku, který se nevešel do náplně rolády, případně zahustíme instantní jíškou a pro zjemnění a lesk vložíme oříšek másla.
Jako přílohu volíme jasmínovou rýži.
Hodnotit recept: