Kuřecí kari kousky v kokosové omáčce
Kuřecí maso den předem naložené ve směsi kari a bazalky je poté opečeno a ochuceno kokosovým mlékem.
Autor receptu: colombo65
Ingredience
Postup přípravy
Kuřecí stehenní maso nařežeme na malé nudličky.
V trošce olivového oleje rozmícháme koření kari, sušenou bazalku.
Směs poctivě vetřeme do naporcovaného osoleného kuřecího masa a dáme do chladu nejlépe do druhého dne.
Do rozpálené pánve Wok vložíme naložené maso, a prudce opečeme.
Po opečení masa přidáme na měsíčky nakrájenou jednu cibuli a na nudličky nakrájené 4 karotky.
Podlijeme obsahem plechovky kokosového mléka a lehce podusíme.
V případě potřeby, můžeme zahustit světlou instantní jíškou, případně dle chuti dosolit.
Podáváme s rýží.
Hodnotit recept: