Halušky se zelím
Bramborové halušky s domácím kyselým zelím a opečenou anglickou slaninou.
Autor receptu: kris_tynka
Ingredience
1 balíčektěsto haluškové v prášku
1 lžičkasůl
20 dkgslanina anglická vcelku
30 dkgzelí kysané bílé
Postup přípravy
Čas přípravy: 20
Čas vaření/pečení: 10
1.
Připravíme si těsto z prášku dle návodu.
2.
Směs natřeme na prkénko a nožem oddělujeme malé kousky, které postupně vhazujeme do vroucí osolené vody. Když se lepí na nůž, namáčíme ho do horké vody.
3.
Vaříme asi 10 minut.
4.
Uvařené halušky přecedíme a přidáme k nim syrové domácí kyselé zelí. Vše promícháme.
5.
Nakonec přidáme nakrájenou slaninu, kterou jsme se mezitím připravili.
Hodnotit recept: