Kachní srdíčka na jalovci
Kachní srdíčka kořeněná jalovcem a orestovaná s cibulí jsou podávána s omáčkou z petrželové nati.
Autor receptu: colombo65
Ingredience
podle chuti
Postup přípravy
Kachní srdíčka zbavíme odkrojením vrchu tučné části a pořádně propereme ve vodě, aby došlo k vyplavení případné sražené krve.
Srdíčka necháme vcelku – jsou malá a zachovají si šťavnatost.
V hmoždíři si rozdrtíme kuličky jalovce a vsypeme do očištěných srdíček, přidáme polévkovou lžíci husího sádla a poctivě promícháme s kořením a srdíčky.
Do rozpálené pánve vsypeme srdíčka se sádlem a jalovcem a opékáme za občasného míchání.
Jakmile se vyvaří voda, kterou srdíčka pustila, přidáme najemno nakrájenou cibuli, nastrouhaný kousek celeru a lehce orestujeme.
Jakmile je vše podle našeho gusta, zahustíme tmavou instantní jíškou a přidáme na jemno nasekanou petrželovou nať, drcený kmín.
Necháme ještě projít varem cca 2 minuty.
Podáváme s knedlíkem nebo rýží.
Hodnotit recept: