Hovězí plec pečená na zelenině
Hovězí plec prošpikovaná slaninou a pečená se zeleninou přelitá omáčkou z mrve a hrášku.
Autor receptu: colombo65
Ingredience
Postup přípravy
Špalek hovězího plecka, převážeme nití, a to tak, aby si udržel tvar.
Maso prošpikujeme klínky mražené slaniny a posolíme.
Zprudka špalek hovězího plecka opečeme, aby se zatáhlo.
Nachystáme si římský hrnec a vložíme hovězí maso, přidáme po jednom kusu cibule, mrkve, petržele a celeru, lehce podlijeme vodou.
Dáme péct do trouby na střední teplotu. Po 60 minutách mírného pečení maso otočíme. Dále pečeme dalších cca 60 minut.
Po upečení maso vyjmeme, odstraníme nit a nakrájíme na plátky.
Výpek scedíme, přidáme nakrájenou mrkev na kostičky a hrst mraženého hrášku.
V trošce vody, rozmícháme lžičku hladké mouky a vytvoříme zahuštěnou šťávu.
Podáváme s knedlíkem.
Hodnotit recept: