Domácí zelňačka | Recepty.Blesk.cz
Zpět na předchozí stránku
Hodnotit recept:

Domácí zelňačka

50 min. | polévka | 168 kJ/porce | Česká kuchyně | 6 porcí

Domácí zelňačka

Polévka z domácího kyselého zelí s klobáskou.

Autor receptu: kris_tynka

Ingredience

Přepočítat na  porcí
1 ksklobása ostravská
1 hrnekhouby sušené
1 polévková lžícemouka hladká
1 polévková lžícepaprika mletá sladká
1 špetkapepř černý mletý
2 kslist bobkový
2 ksbrambory
2,5 lvoda
30 dkgzelí kysané bílé
5 kuličkakoření nové
5 clolej

Postup přípravy

Čas přípravy: 10
Čas vaření/pečení: 40
1.

Do hrnce s vodou vložíme na kostky nakrájené brambory a dáme vařit.

2.

Opláchneme zelí a přidáme k bramborům.

3.

Přidáme koření (mletou červenou papriku,pepř, bobkový list, nové koření)a sušené houby. Vaříme cca 1/2 hodiny.

4.

Připravíme si trochu jíšky z mouky a oleje a přidáme do polévky.

5.

Nakonec nakrájíme klobásku, kterou spolu s polévkou necháme chvilku povařit.

6.

Na talíři můžeme ozdobit šlehačkou.

Hodnotit recept:

Moje oblíbené recepty

Už tento recept nepoužíváte?
Odeberte ho z vašich oblíbených receptů.

Přihlašte se a spravujte virtuální kuchařku vašich oblíbených receptů.

Přihlášení

Obsahuje 100g 1 porce
Energie 36,7kJ 168,5kJ
Bílkoviny 0,2g 0,9g
Tuky 0,2g 1g
Sacharidy 1,6g 7,2g
Cholesterol 0mg 0mg

Nutriční hodnoty jsou pouze orientační.

Jak spálit 1 porci



Aerobik --
Běh --
Plavání --
Sex --
Jízda na kole --
Tanec --
Žehlení --
Pokud chcete znát dobu, za jak dlouho spálíte kalorie u tohoto receptu, zadejte vaši váhu do políčka nahoře. Výpočet je pouze orientační.

Recepty autora

BMI kalkulačka

  


Doporučujeme z Recepty.cz