Domácí zelňačka
Polévka z domácího kyselého zelí s klobáskou.
Autor receptu: kris_tynka
Ingredience
1 ksklobása ostravská
1 hrnekhouby sušené
1 polévková lžícemouka hladká
1 polévková lžícepaprika mletá sladká
1 špetkapepř černý mletý
2 kslist bobkový
2 ksbrambory
2,5 lvoda
30 dkgzelí kysané bílé
5 kuličkakoření nové
5 clolej
Postup přípravy
Čas přípravy: 10
Čas vaření/pečení: 40
1.
Do hrnce s vodou vložíme na kostky nakrájené brambory a dáme vařit.
2.
Opláchneme zelí a přidáme k bramborům.
3.
Přidáme koření (mletou červenou papriku,pepř, bobkový list, nové koření)a sušené houby. Vaříme cca 1/2 hodiny.
4.
Připravíme si trochu jíšky z mouky a oleje a přidáme do polévky.
5.
Nakonec nakrájíme klobásku, kterou spolu s polévkou necháme chvilku povařit.
6.
Na talíři můžeme ozdobit šlehačkou.
Hodnotit recept: