Smažený hejk v pikantním těstíčku | Recepty.Blesk.cz
Zpět na předchozí stránku
Hodnotit recept:

Smažený hejk v pikantním těstíčku

45 min. | hlavní chod | Vánoce | 4 097 kJ/porce | Česká kuchyně | 4 porce

Smažený hejk v pikantním těstíčku

    Hejk osmažený v těstíčku z kořenící směsi Hrašky pikant a petrželové nati. Podáváme s vařeným bramborem a tatarskou omáčkou.

    Autor receptu: colombo65

    Ingredience

    Přepočítat na  porce
    1 hrstnať petrželová
    1 lžičkasůl
    4 kshejk
    5 dlolej
    3 polévková lžícekoření Hraška pikant

    Postup přípravy

    Čas přípravy: 15
    Čas vaření/pečení: 30
    1.

    Porce hejka očistíme a zbavíme hřbetní a břišní ploutve (vede přes celou rybu), porce osolíme.

    2.

    Připravíme si těstíčko ze směsi hrašky-pikant, vody a nasekané petrželové nati.

    3.

    Jakmile je hustota těstíčka taková, že bezproblémově drží na rybě, tak vkládáme obalené ryby do rozpáleného oleje.

    4.

    Velmi zprudka opékáme, dokud není těstíčko krásně zlaté a křupavé.

    5.

    Po osmažení necháme okapat na ubrousku a podáváme s vařeným bramborem a tatarskou omáčkou.

    Hodnotit recept:

    Moje oblíbené recepty

    Už tento recept nepoužíváte?
    Odeberte ho z vašich oblíbených receptů.

    Přihlašte se a spravujte virtuální kuchařku vašich oblíbených receptů.

    Přihlášení

    Obsahuje 100g 1 porce
    Energie 3 471,7kJ 4 096,6kJ
    Bílkoviny 0,1g 0,1g
    Tuky 93,6g 110,5g
    Sacharidy 0,2g 0,2g
    Cholesterol 0mg 0mg

    Nutriční hodnoty jsou pouze orientační.

    Jak spálit 1 porci



    Aerobik --
    Běh --
    Plavání --
    Sex --
    Jízda na kole --
    Tanec --
    Žehlení --
    Pokud chcete znát dobu, za jak dlouho spálíte kalorie u tohoto receptu, zadejte vaši váhu do políčka nahoře. Výpočet je pouze orientační.

    Recepty autora

    BMI kalkulačka

      


    Doporučujeme z Recepty.cz