Schwarzwaldský závitek
Závitek z vepřové kotlety potřený sýrovým kořením a plněný ementálem se šunkou se podává s rýží či houskovým knedlíkem.
Autor receptu: colombo65
Ingredience
Postup přípravy
Vepřové kotlety si naklepeme a jen mírně osolíme, jelikož koření je vytvořeno z rozmělněných slaných sýrů.
V malém množství oleje rozmícháme směs koření „Quatro formaggi“ a touto potřeme naklepané kotlety z obou stran.
Na každou kotletu položíme přepůlený plátek sýru a na něj položíme plátek šunky.
Takto vytvořené dílo smotáme pevně a dobře zatáhneme v dlani. Nebojíme se, jelikož náplň není tekutá a nevyteče nám.
Závitky můžeme spíchnout párátky, ale není to nutné, drží pěkně.
Do hrnce si dáme trochu oleje a opečeme na něm na jemno nakrájenou cibuli.
Jakmile je cibule opečena do sklovata, vložíme závitky a poctivě je orestujeme ze všech stran.
Podlijeme půl litrem vývaru (není-li, použijeme kostku Masoxu) a dusíme pod pokličkou, dokud maso není měkké, tedy cca 30 minut.
Závitky vyjmeme (případně použitá párátka ihned odstraníme) a vzniklou šťávu zahustíme lžičkou hladké mouky rozmíchané v trošce studené vody a necháme lehce provařit 10 minut.
Podáváme s rýží nebo houskovým knedlíkem.
Hodnotit recept: