Pantátova masová směs
Vepřové maso naložené v koření Pantátův špek ochucené klobáskou, krkovičkou a cibulí.
Autor receptu: colombo65
Ingredience
Postup přípravy
Vepřovou kýtu nakrájíme na plátky a ty následně na nudličky.
Maso osolíme a dáme do misky, ve které jej smícháme s dávkou koření „Pantátův špek“ a necháme v chladu odležet asi hodinu.
Mezitím si nakrájíme domácí klobásky na kolečka a uzenou krkovičku na nudličky.
Do pánve Wok si dáme rozpálit trochu oleje a vložíme do něj nakrájenou a okořeněnou vepřovou kýtu. Opékáme velmi zprudka, aby se maso moc nevysušilo.
Jakmile je maso hezky opečené, přidáme nakrájené klobásky, krkovičku a jednu celou cibuli na tenké nudličky.
Společně opečeme a následně podlijeme vodou a necháme lehce podusit.
Do masové směsi, přidáme 2 polévkové lžíce oranžové nepálivé paprikové pasty a ještě provaříme.
Jakmile je směs hotová, tak v trošce vody rozmícháme malé množství Solamylu, vlijeme do masové směsi, čímž se nám směs zahustí.
Již neprovařujeme a dochutíme solí, pepřem. Podáváme s bramborovou kaší, rýží, těstovinou.
Hodnotit recept: