Sváteční vývar z jeleních žeber
Polévka z jeleních žeber, petržele, celere, mrkve je ochucena novým kořením, pepřem a bobkovým listem.
Autor receptu: colombo65
Ingredience
Postup přípravy
Jelení žebra dáme do většího hrnce a zalijeme studenou vodou a pomalu na mírném ohni přivedeme k varu.
Jakmile se na hladině objeví pěna ze sražené bílkoviny, tak ji poctivě odebíráme.
Jakmile bílkovina přestane vytvářet pěnu, vložíme k masu polovinu množství kořenové zeleniny, sůl, pepř, nové koření a bobkový list.
Vaříme pomalu tahem cca 2 - 3 hodiny.
Mezitím si nastrouháme druhou polovinu kořenové zeleniny na hrubém struhadle.
Vývar po uvaření, až je maso měkké, přecedíme a přidáme nastrouhanou zeleninu a hrášek.
Maso z jeleních žeber obereme a nakrájíme do polévky.
Vhodnou vložkou jsou domácí nudle. Pak již jen s chutí konzumujeme, tuto velmi silnou a vydatnou polévku.
Hodnotit recept: