Dušená vepřová plec sedláka Mrkvičky
Orestovaná vepřová plec ochucená paprikou je podušená s mrkví ve smetaně.
Autor receptu: colombo65
Ingredience
Postup přípravy
Vepřovou plec nakrájíme na silnější plátky a následně na kostičky.
Do hrnce nalijeme tři lžíce olivového oleje a silnější plátek másla.
Po rozehřátí s máslem vložíme najemno nakrájenou cibuli a opečeme do zlatova.
Vložíme na kostičky nakrájené vepřové maso a zprudka orestujeme.
Po zatažení masa přidáme dvě lžíce mleté sladké papriky a necháme lehce orestovat, ale opatrně, aby paprika nezhořkla.
Obsah hrnce osolíme a podlijeme drůbežím vývarem, tak do ¾ masa.
Promícháme a necháme na mírném ohni dusit do změknutí.
Jakmile je maso měkké, tak přidáme na tenká kolečka nakrájené mrkve a přidáme jednu lžičku sušené bazalky. Lehce provaříme, aby mrkev změkla, ale nebyla rozvařená.
Vzniklou omáčku můžeme zahustit instantní světlou jíškou.
Pokrm dokončíme tím, že přidáme obsah jednoho balení zakysané smetany, promícháme a již nevaříme.
Podáváme s těstovinou nebo houskovým knedlíkem.
Hodnotit recept: