Krůtí srdce na jalovci
Drůbeží vnitřnosti na jalovci s brusinkami a pórkem jsou rychlá možnost dobré večeře.
Autor receptu: colombo65
Ingredience
Postup přípravy
Na lžíci husího sádla orestujeme nakrájenou cibuli, přidáme v hmoždíři rozdrcených 10 kuliček jalovce.
Zlehka orestujeme a necháme provonět.
Krůtí srdce nakrájíme podélně na nudličky a pořádně propereme ve vodě.
Srdce přidáme do hrnce k opražené cibuli a trochu opečeme.
Podlijeme vodou, jen do ¾ masa, osolíme, opepříme, vložíme jednu kostku masoxu a dusíme.
Jakmile jsou srdce měkká (cca 45 minut), tak nakrájíme celý pórek na kousky (čtverečky) a společně s hrstí brusinek přidáme do hrnce k srdci.
Zahustíme rozmícháním trošky hladké mouky ve vodě a vlijeme do hrnce.
Necháme provařit 15 minut. Podáváme s těstovinou.
Hodnotit recept: