Kuřecí stehna Magyaros
Kousky kuřecího stehenního masa několik hodin naložené do směsi z koření Magyaros a oleje jsou poté opečeny s cibulí a klobáskou.
Autor receptu: colombo65
Ingredience
Postup přípravy
Vykostěné maso z kuřecích stehen nakrájíme na větší špalíky, promícháme se směsí koření Magyaros (celý sáček) a 1 dl oleje.
Na měsíčky nakrájené cibule a na kolečka nakrájené klobásky přidáme následně také k naloženému masu a poctivě promícháme.
Necháme cca 3 hodiny odležet v chladnu.
Rozehřejeme si pánev Wok a kuřecí směs s cibulí a klobáskou zprudka opékáme, dokud maso není měkké.
Maso hlídáme a mícháme, aby se nespálila cibule nebo klobáska – mají k tomu tendenci.
Do hotové měkké směsi masa vlijeme cca 2 dl kuřecího vývaru (např. z krků, křídel), ve které rozmícháme 1 lžíci Solamylu, čímž se nám směs zahustí.
Vše za stálého míchání necháme cca 2 minuty prohřát a podáváme s bramborem nebo rýží.
Hodnotit recept: