Kachna nadívaná ovocem
Pečená kachna uvnitř plněná jablkem, pomerančem a cibulí, okořeněná solí, pepřem, tymiánem a majoránkou.
Autor receptu: kucharici
Ingredience
1 špetkapepř černý mletý
1 kspomeranč
1 ksjablko
1 kscibule kuchyňská
1 špetkasůl
2 polévková lžícemajoránka sušená
2 polévková lžícetymián
3 kgkachna
Postup přípravy
Čas přípravy: 15
Čas vaření/pečení: 100
1.
Jablka, pomeranč a cibuli nakrájíme na kousky. Vše promícháme s lžící tymiánu a lžící majoránky.
2.
Kachnu naplníme ovocnou směsí, celou ji osolíme, opepříme a posypeme bylinkami.
3.
Kachnu vložíme do pekáče a v předehřáté troubě na 200°C asi 15 minut pečeme, poté teplotu snížíme na 150°C a pečeme hodinu a půl.
4.
Kachnu podáváme se zelím a s bramborovými knedlíky.
Hodnotit recept: