Hovězí guláš | Recepty.Blesk.cz
Zpět na předchozí stránku
Hodnotit recept:

Hovězí guláš

45 min. | hlavní chod | 450 kJ/porce | Česká kuchyně | 4 porce

Hovězí guláš

Guláš z hovězího masa se spoustou cibule, ale s mírně nasládlou chutí díky skořici a perníkovému koření. Vhodné i pro děti.

Autor receptu: kucharici

Ingredience

Přepočítat na  porce
1 lžičkapepř černý drcený
1 lžičkaskořice mletá
1 lžičkakoření perníkové
1 lžičkamajoránka sušená
1 lžičkapaprika mletá sladká
1 ksrajčata
2 polévková lžíceolej olivový
3 kscibule kuchyňská
600 ghovězí kližka

podle chuti

sůl

Postup přípravy

Čas přípravy: 15
Čas vaření/pečení: 30
1.

Maso omyjeme a pokrájíme na větší kousky, poprašíme jej čerstvě podrceným pepřem a zakápneme olivovým olejem. Ponecháme aspoň půl hodiny v chladu.

2.

Mezitím cibuli oloupeme a nakrájíme na kolečka. Na pánvi rozehřeme olej a osmažíme ji, přidáme papriku.

3.

V druhé pánvi osmažíme kousky masa a přendáme na cibuli. Vše osolíme, přidáme vývar, skořici, perníkové koření a majoránku.

4.

Dusíme v tlakovém hrnci asi 20 minut.

5.

V troše vody rozkvedláme mouku a přidáme ji k masu. Vše promícháme a povaříme ještě deset minut. Je-li třeba znovu dochutíme.

6.

Podáváme s chlebem nebo s brambory či těstovinami.

Hodnotit recept:

Moje oblíbené recepty

Už tento recept nepoužíváte?
Odeberte ho z vašich oblíbených receptů.

Přihlašte se a spravujte virtuální kuchařku vašich oblíbených receptů.

Přihlášení

Obsahuje 100g 1 porce
Energie 178kJ 450kJ
Bílkoviny 0,5g 1,2g
Tuky 3,1g 7,9g
Sacharidy 4,1g 10,4g
Cholesterol 0mg 0mg

Nutriční hodnoty jsou pouze orientační.

Jak spálit 1 porci



Aerobik --
Běh --
Plavání --
Sex --
Jízda na kole --
Tanec --
Žehlení --
Pokud chcete znát dobu, za jak dlouho spálíte kalorie u tohoto receptu, zadejte vaši váhu do políčka nahoře. Výpočet je pouze orientační.

Recepty autora

BMI kalkulačka

  


Doporučujeme z Recepty.cz