Hovězí guláš
Guláš z hovězího masa se spoustou cibule, ale s mírně nasládlou chutí díky skořici a perníkovému koření. Vhodné i pro děti.
Autor receptu: kucharici
Ingredience
podle chuti
Postup přípravy
Maso omyjeme a pokrájíme na větší kousky, poprašíme jej čerstvě podrceným pepřem a zakápneme olivovým olejem. Ponecháme aspoň půl hodiny v chladu.
Mezitím cibuli oloupeme a nakrájíme na kolečka. Na pánvi rozehřeme olej a osmažíme ji, přidáme papriku.
V druhé pánvi osmažíme kousky masa a přendáme na cibuli. Vše osolíme, přidáme vývar, skořici, perníkové koření a majoránku.
Dusíme v tlakovém hrnci asi 20 minut.
V troše vody rozkvedláme mouku a přidáme ji k masu. Vše promícháme a povaříme ještě deset minut. Je-li třeba znovu dochutíme.
Podáváme s chlebem nebo s brambory či těstovinami.
Hodnotit recept: